Covid-läget i Värmland gör att planerade Öppet hus på gymnasieskolorna kan ställas in med kort varsel. Besök gärna gymnasieskolornas egna webbplatser för att få den senaste informationen om vad som gäller på just den skolan.

Tre elever tittar på en laptop och löser skoluppgifter tillsammans.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning där du exempelvis läser samhällskunskap, historia, psykologi och moderna språk. Du lär dig hur samhällen och organisationer fungerar och vad som påverkar olika frågor, både lokalt och globalt.

Under utbildningen arbetar du mycket i projekt och du lär dig mer om självkännedom, gruppdynamik och kommunikation. Du får också läsa ämnet kriminologi – läran om brott och orsaker till brottslighet

Kontakt
Telefon

072 – 159 23 64

E-post

karlstad@laroverken.se

Rektor

Viktoria Johannesson
073 – 157 21 75
viktoria.johannesson@frialaroverken.se

Studie- och yrkesvägledare

Anna Larsson
070 – 462 52 50
anna.larsson@frialaroverken.se

Karlstad Fria Läroverk, Samhällsvetenskapsprogrammet. Viktor, elev

Viktor går årskurs 1 på Samhällsvetenskapsprogrammet.

” Jag valde Fria efter att ha kollat på sociala medier och tyckte att det verkade vara en bra skola. Trivseln är väldigt bra här och något som jag uppskattar är kombinationen studier och träning. När man tränar så blir man ju pigg! Maten är också bra och man går alltid mätt och belåten från matsalen”.

Klicka här för att se ett klipp med Viktor och hans klasskamrater där de berättar mer om lärarna, lektionerna, maten, träningen och traditioner.

Bilder
Två tjejer på en fotbollsarena sparkar boll.

Två tjejer på en fotbollsarena sparkar boll.

Fem elever sitter runt ett bord i ett klassrum och löser en skoluppgift.

Fem elever sitter runt ett bord i ett klassrum och löser en skoluppgift.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2021 är en digital lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på en plattform. En enkel väg för dig som elev att kunna boka och besöka alla skolor – och underlätta ditt gymnasieval.