Ekonomiprogrammet

Programmet erbjuder inriktningar inom både ekonomi och juridik. Ni läser tillsammans som en klass under hela studietiden. Här ställs du inför intressanta utmaningar som att jobba inom olika juridiska och företagsekonomiska case – till exempel brottsutredningar och marknadsföringsuppdrag. Du får även starta eget företag (ensam eller med klasskompisar) och du möter våra inbjuda inspiratörer från företagsvärlden.

Den internationella klassresan går till New York, USA.

Kontakt
Telefon

054 – 21 44 50

E-post

info@karlstadsglobala.se

Adress

Gustaf Anders gata 7A
Karlstad

Ansvarig för programmen

andreas.wargclou@karlstadsglobala.se
054 – 21 44 50

Aprilia Adlerborn, Sara Saleh, Hilma Wästlund Olsson: Ekonomiprogrammet – juridik

Om jag säger Karlstads Globala Gymnasium, vad är det första du tänker på?

Vi tänker på en skola med bra och engagerade lärare som både är seriösa och professionella under lektionstid, men som man både kan skämta och skapa en god relation med utanför lektionstid.

Vad skulle du säga är typiskt för just Karlstads Globala Gymnasium?

Att vi har väldigt god mat (mycket godare än någon skola vi har varit på) och att skolan verkligen lägger ner sig på att skapa olika aktiviteter man kan göra med klassen och hela skolan.

Rekommenderar du andra att gå på din skola? Varför?

Ja absolut, ingen av oss har någonsin ångrat att vi börjat på Globala!

Rekommenderar du andra att gå ditt program? Varför?

Ja eftersom det finns så många arbetsmöjligheter i framtiden tack vare programmet. Man får även chansen att uppleva det vi läser i verkligheten, i juridikkursen fick vi exempelvis åka och kolla på en riktig rättegång.

På vilket sätt är ditt programval kopplat till dina framtidsplaner?

Sara och Aprilia (som går juridik inriktningen), vi tycker att programmet har fått oss att öppna upp ögonen för att plugga vidare inom juridik på universitetet. Hilma har fått ett större intresse för ekonomi efter att hon valde ekonomi-inriktningen och har planer på att läsa vidare som civilekonom på universitet.

Bilder
Visar elever som tittar i ung företagsamhets pärm.

Elever som tittar i ung företagsamhets pärm.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.