Klara – Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi och juridik

Ekonomiprogrammet ger dig möjlighet att vara kreativ inom företagande och juridik, starta eget UF-företag samt inspireras av våra inbjudna föreläsare från företag och universitet. Här får du fördjupa dig i marknadsföringsområdet, vilket många ekonomer jobbar med i yrkeslivet.

Inom juridikinriktningen läser man till exempel kriminologi, där du får kartlägga och analysera brott, brottsoffers utsatthet och samhällets reaktioner på brott. Du gör ditt inriktningsval i år 2, men går kvar i samma klass.

Kontakt
Rektor

Katarina Aafloen
katarina.aafloen@klaragymnasium.se
054 – 17 74 40

Adress

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 Karlstad
Telefonnummer
054 – 17 74 40

Klara Gymnasium, Nibal

Nibal

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE. När man går ekonomiprogrammet får man testa många olika saker för att se vilken inriktning man vill välja, det vill säga juridik eller ekonomi. Det känns bra för framtiden och ger möjlighet till en bra utbildning på högskolan eller universitetet.

LITEN SKOLA MED STOR GEMENSKAP. Vi går på en bra skola, man känner sig trygg. Alla gör allt för att man ska må bra här. Vi får till exempel resa utomlands tillsammans och göra många roliga grejer ihop. Vi har aktiviteter och riktigt bra gemenskap här.

UF-FÖRETAG OCH MÅNGA MÖJLIGHETER. Det är kul att vi har möjligheten att starta eget ungdomsföretag med hjälp av skolan. Om man går ekonomiprogrammet kan man jobba med många olika saker. Jag är intresserad av att bli polis, men programmet ger möjlighet att studera vidare och bli advokat, banktjänsteman eller egenföretagare också.

LÄRARE SOM BRYR SIG. Här får vi studiehjälp efter lektionerna om vi behöver det och vi har lärare som anpassar undervisningen så att alla hänger med. Både elever och lärare bryr sig om dig och vill lära känna dig. Du kommer inte att känna dig ensam! Vi får bra kontakt med alla som undervisar här och de tar sig tid att hänga med oss i korridoren.

ATT PLUGGA PÅ KLARA KARLSTAD. Vi har rätt tätt schema, men inte hela tiden.Och det gör inget för det känns bättre att ha kortare raster och att börja lite senare. Våra lärare vill att du ska hinna med under lektionstid i skolan men om du ligger efter kan du ta hem arbete också. Det är vårt eget ansvar. Vi har väldigt bra skolmatsal och café här också med jättebra personal som fixar god mat åt oss.

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.