Klara Gymnasium – Estetprogrammet

Estetiska programmet

Estetiska programmet inriktning estetik och media

Det här är programmet för dig som är kreativ och vill skapa.  Du får lära dig att gå från idé till färdig produkt och får kunskap om visuell kommunikation genom digitala medier. Hos oss får du arbeta med professionell utrustning inom film och foto för att skapa olika medieproduktioner. Du använder samma teknik och programvaror som finns i branschen.

Du har tillgång till en MacBook Pro under dina tre år på skolan. Dessutom erbjuder vi kursen Entreprenörskap i åk 3 eftersom man ofta driver egen firma i mediebranschen.

Kontakt
Rektor

Katarina Aafloen
katarina.aafloen@klaragymnasium.se
054 – 17 74 40

Adress

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 Karlstad
Telefonnummer
054 – 17 74 40

Klara Gymnasium, Siri

Siri

SPECIFIK INRIKTNING. Jag tycker mitt program är jättebra för att det är kreativt men ändå har lite samma inriktning som samhällsprogrammet. Det är ett brett program trots att det är specialinriktat. Estetprogrammet och media, film och foto ger dig möjlighet att plugga vidare till specifika yrken som till exempel journalist eller fotograf.

LITEN SKOLA MED STOR GEMENSKAP. Det som är bra med skolan är att det är en liten skola och det är lätt att lära känna varandra och lärarna. Vi har fredagsfika, till exempel, och möjlighet att äta frukost här tillsammans med andra elever och våra lärare. För mig betyder det att jag inte behöver äta innan jag går till skolan på morgonen så det blir mindre stress.

KREATIVITET OCH EGET ARBETE. Estetprogrammet är jättekul och varierande. Vi har mycket frihet att jobba kreativt och praktiskt. Men ibland är det mer inriktat och istället för att välja tema själv blir vi tilldelade projekt att jobba med, vilket också är bra.

LÄRARE SOM BRYR SIG. Jag tycker mycket om lärarna här och det är lätt att lära känna dem. Jag tycker man får mycket och bra hjälp här, på ett annat sätt än jag har fått förut. Vi har fått träffa specialpedagogen och kuratorn också och det är bra att veta hur man kontaktar elevhälsoteamet på skolan om det behövs.

ATT PLUGGA PÅ KLARA KARLSTAD. Mina dagar ser lite olika men jag är i skolan från nio till fyra för det mesta. Det är rätt långa dagar och vi har kortare raster, men det gör inget för vi börjar senare. Vi har inte prov och läxor på samma sätt som förut heller och pluggar inte hemma eftersom vi ska hinna med det i skolan. Men man kan ta ett grupprum om man känner att man behöver få extra gjort och det finns extra stöd på våra så kallade tisdagspass. Vi har jättebra studiemiljö här på skola

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.