Klara Gymnasium – Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Inriktning naturvetenskap

Vårt naturvetenskapliga program ger en mycket bred högskolebehörighet och därmed stor valfrihet vid vidare studier. Man läser matematik i ett högre tempo och på mer avancerad nivå jämfört med många andra program.

Du som läser naturvetenskapligt program på KLARA kan förvänta dig att studera i en mycket god och modern studiemiljö. De senaste åren har eleverna på naturprogrammet deltagit i många spännande aktiviteter, inom och utanför landets gränser. Vi har deltagit i forskningsstudier, varit på spännande mässor och deltagit i studieprojekt både i Europa och Afrika.

Kontakt
Rektor

Katarina Aafloen
katarina.aafloen@klaragymnasium.se
054 – 17 74 40

Adress

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 Karlstad
Telefonnummer
054 – 17 74 40

Lilly

Lilly

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE. Jag vill vidareutbilda mig till thoraxkirurg. Jag har alltid velat hjälpa människor. Det är ett stort ansvar man bär på, att rädda folks liv. Det känns mäktigt. Jag har vetat att jag vill bli läkare ända sedan jag var 5 år. Det känns verkligen som att vi får de grundläggande kunskaperna och rätt förutsättningar för att komma förberedda till universitetet.

LITEN SKOLA MED STOR GEMENSKAP. För mig är det viktigt att omringa mig av personer som jag bryr mig om och som bryr sig om mig. På KLARA har vi skapat ett band till varandra! För att det ska gå bra i skolan är det viktigt att omge sig av personer man kan slappna av med, det tar bort lite av stressen när det är mycket att göra.

AMBITIÖST MED MYCKET PEPP. Min dröm har alltid varit att bli kirurg, därför har det varit självklart för mig att läsa Naturprogrammet. Det är många som har sagt till mig att det är ett tufft program och det är det, men vi har fantastiska lärare som finns där för en och stöttar. De är väldigt peppande och vill verkligen att man ska lyckas.

LÄRARE SOM BRYR SIG. Jag gillar alla mina lärare, alla har olika egenskaper som utmärker dem. Min mattelärare till exempel, drivs av sitt jobb och har en passion för sitt jobb som verkligen syns under mattelektionerna. Det är det drivet alla vill uppnå tänker jag, oavsett vad man jobbar med så strävar man efter det. Att bli exalterad över det man gör!

ATT PLUGGA PÅ KLARA. Jag vill att du ska veta att oavsett vilken bakgrund du kommer ifrån, kommer du att skaffa nya vänner när du börjar på gymnasiet. På gymnasiet släpper man högstadiet, får en nystart och kan fokusera på sig själv. Man hittar sig själv på ett nytt sätt och man får nya vänner!

Lilly går på klara gymnasium på Vallgatan i Göteborg

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.