NTI El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Inriktning Dator- och kommunikationsteknik

IT och Nätverksprogrammet har fokus på nätverkskurser i en virtuell miljö samt service och bemötande. När du lämnar gymnasiet ska du känna dig väl förberedd att jobba i teknik- och IT-branschen. Inom fördjupningen Infrastructure fokuserar vi på hårdvara och mjukvara samt support av datorer och nätverk. Utbildningen innehåller även programmering vilket många företag efterfrågar.

Du kommer göra 15 veckors praktik (APL) och får möjlighet att genomföra 3-4 veckor av den utomlands. Vi erbjuder även certifiering inom bland annat Microsoft.

Kontakt
Rektor

Fredrik Sjövall
076 – 109 80 71
fredrik.sjovall@ntig.se
 

Bitr. rektor

Tina Westerlind
076 – 104 23 80
tina.westerlind@ntig.se

Felix

Felix Born

Jag har valt ett gymnasieprogram som är yrkesförberedande, men har valt att lägga till SV2 och ENG6 för att bli behörig till vidare studier då tankarna just nu är att läsa vidare på universitetet med IT inriktning. Jag trivs jättebra på NTI gymnasiet och går i en skön klass där vi alla delar samma intressen. Det samma gäller lärarna de är också sköna och det bästa med dem är att de alla har arbetat inom någonting som ingår i min utbildning. De har riktiga erfarenheter och inte bara sånt lärare läser sig till. Känns mer på riktigt när lärarna pratar med yrkeserfarenheter. Flera lärare delar även samma intressen som oss elever som TV:spel och intresse för IT. På frågan om läxor så har vi inte så mycket läxor utan vi har flest inlämningsuppgifter som vi arbetar med under lektionerna och får olika lång tid att bli klara med. Om man tycker om data- nätverk så är detta en bra utbildning för dig.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2021 är en digital lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på en plattform. En enkel väg för dig som elev att kunna boka och besöka alla skolor – och underlätta ditt gymnasieval.