Tingvallagymnasiet

Tingvallagymnasiet Logotyp Tingvallagymnasiet

Tingvallagymnasiet erbjuder både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Här finns utbildningar för dig som vill studera vidare på universitet och högskola eller arbeta inom handel, ekonomi, vård och omsorg, restaurangbranschen eller hotell och turism.

På Tingvallagymnasiet får du möjligheten att utveckla ditt entreprenörskap, bland annat genom att starta och driva ditt eget UF-företag. Skolan har ett nära samarbete med företag och näringsliv, men också med kommuner och landsting. Ett exempel är vård- och omsorgsprogrammet som är certifierat genom vård- och omsorgscollege. Genom kontakterna med branschen får du en bra start på arbetslivet.

Tingvallagymnasiet ligger mitt i centrala Karlstad och har funnits i över 150 år. Det finns mycket kultur och tradition i våra lokaler. Vårt läge gör att vi har nära till både transporter och till service av olika slag men även till stadsnära natur som du kommer att ta del av när du studerar på Tingvallagymnasiet.

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är för dig som är entreprenör med affärsidéer och som gillar ekonomi och juridik.

Handels- och administrationsprogrammet

Det här är utbildningen för dig som vill arbeta som till exempel säljare, inköpare och butiksledare eller egen företagare.

Hotell- och turismprogrammet

Det här programmet är något för dig om du gillar att arbeta med människor, ge god service, organisera och planera olika aktiviteter. Under utbildningen kommer du också – om du vill – kunna starta ett eget företag i samarbete med Ung Företagsamhet.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du lära dig allt ifrån hur du använder olika råvaror fram till färdiga maträtter, drycker och bakverk. Näringsinnehåll, personlig hygien, lagarbete och kundbemötande är viktiga steg längs vägen.

Inriktningar:
Bageri
Kök
Servering

Vård- och omsorgsprogrammet

Vill du ha ett arbete där människan står i centrum öppnar vård- och omsorgsprogrammet många dörrar. Efter avslutad utbildning har du yrkeskompetens för att arbeta inom hälso- och sjukvård och äldre- och handikappomsorg.

Gymnasiesärskolan

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet för administration, handel och varuhantering är till för dig som är intresserad av att arbeta inom handel, administration eller kommunikation.

Programmet för hotell, restaurang och bageri
Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som är intresserad av att arbeta med matlagning, bakning och livsmedelshantering.

Programmet för hälsa, vård och omsorg
Programmet för hälsa, vård och omsorg är till för dig som är intresserad av att arbeta med människor i olika åldrar och situationer.

Telefon: 054-540 16 50
Epost: Tingvallagymnasiet@karlstad.se
Adress: Tingvallagatan 6, Karlstad
Webbsida: www.karlstad.se/Tingvallagymnasiet/

Sociala medier:

www.facebook.com/tingvallagymnasiet
Instagram: @tingvallagymnasiet