Gymnasieforum 2020

Tisdag den 3 november och onsdag den 4 november är det dags för Gymnasieforum 2020. Värmlands största gymnasiemässa helt riktad till elever som ska välja gymnasieprogram, blir i år en interaktiv digital mässa.

De flesta av Karlstads gymnasieskolor är i år samlade på en gemensam plattform. Där finns, förutom presentationsfilmer och programinformation, också tider där elever i årskurs nio kommer kunna livechatta med respektive skola/program utifrån sina intressen och önskemål. Och det bästa av allt: varje livesändning sparas så att alla kan ta del av den i efterhand när det passar.

När sker det?

Den interaktiva delen av mässan genomförs med start tisdag den 3 november klockan 8.30 och avslutning onsdag den 4 november 20.00. Alla livesändningar sparas och finns sedan tillgängliga hela läsåret ut. Onsdagen den 4 november avslutas Gymnasieforum traditionsenligt med att ha öppet för allmänheten.

Hur gör du för att delta?

Som deltagande elev kan du välja att besöka en eller flera livesändningar under mässans båda dagar. Vi rekommenderar att besöka minst tre olika skolor/program inför sitt gymnasieval. Du deltar individuellt från din dator eller tillsammans med andra på ett eller flera av de besök som finns tillgängliga. För att göra ett besök och följa en livesändning klickar du på vald skola/program som sedan öppnar upp ett nytt fönster på Youtube. Vill du ställa frågor gör du det i den skriftliga chattfunktionen på Youtube.

Skolor som är en del av Gymnasieforum 2020

Forshagaakademin
Karlstad Fria Läroverk
Klara Teoretiska Gymnasium
Lillerudsgymnasiet
Nobelgymnasiet
NTI Gymnasiet
Praktiska Gymnasiet
Realgymnasiet Karlstad
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Tingvallagymnasiet

Har du frågor om mässan eller annat som är kopplat till Gymnasieforum 2020?

Kontakta Henrik Fröling.
Telefon: 054-540 13 19

Våra Gymnasieskolor

Filtrera arrow

Om mässan

Gymnasieforum 2020 samlar Karlstads gymnasieskolor på en gemensam plattform för att eleverna ska kunna jämföra och få svar på sina frågor. Här finns, förutom presentationsfilmer och programinformation, också tider för livechatter med de olika skolorna och deras program. Och det bästa av allt: varje livesändning sparas så att alla kan ta del av den i efterhand när det passar!

Läs mer om mässan

Kontaktinformation

Henrik Fröling
Telefon: 054 – 540 13 19

Om cookies

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du godkänner detta.