Covid-läget i Värmland gör att planerade Öppet hus på gymnasieskolorna kan ställas in med kort varsel. Besök gärna gymnasieskolornas egna webbplatser för att få den senaste informationen om vad som gäller på just den skolan.

En manlig lärare står framför whiteboardtavlan och undervisar elever

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning samt teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet.

Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vad som är vanligt för ett högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss.

Kontakt
Telefon

072 – 159 23 64

E-post

karlstad@laroverken.se

Rektor

Viktoria Johannesson
073 – 157 21 75
viktoria.johannesson@frialaroverken.se

Studie- och yrkesvägledare

Anna Larsson
070 – 462 52 50
anna.larsson@frialaroverken.se

Karlstad Fria Lärover – Teknikprogrammet. Adrian, elev

Adrian går årskurs 1 på Teknikprogrammet.

” Jag tycker om datorer och vill bli ingenjör eller arkitekt i framtiden så därför passade Teknikprogrammet bäst. Det jag gillar med Fria är konceptet med schemat, maten och träningen. Det är mycket träning här på skolan. Vi har långa lektionspass och man hinner göra klart det man ska på en lektion. Trivseln är också väldigt bra och alla är trevliga mot varandra.”

Klicka här för att se ett klipp med Adrian och hans klasskamrat där de berättar mer om lärarna, lektionerna, träningen, maten och traditionerna.

Bilder
Kondensator

Kondensator

En tjej cyklar på en motionscykel på gymmet

En tjej cyklar på en motionscykel på gymmet.

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2021 är en digital lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på en plattform. En enkel väg för dig som elev att kunna boka och besöka alla skolor – och underlätta ditt gymnasieval.