Forshagaakademin

Forshagaakademin Logotyp Forshagaakademin

FRÅN DRÖM TILL YRKE!

Oavsett vilket som är ditt intresse så har du kommit till rätt skola; hos oss får du oförglömliga studieår, en härlig gemenskap och vi hjälper dig att göra ett yrke av din dröm!

ForshagaAkademin är en gymnasieskola ca. en kvart ifrån Karlstad med närhet till både skogar och vattendrag. Här finns fem spännande gymnasieutbildningar: sportfiske, äventyrsturism, naturguide & vildmarkskock, viltvård och hundsport. På skolan går elever från hela Sverige och t.o.m. från övriga Norden.

Våra utbildningar är yrkesprogram som förbereder dig väl för att jobba med det du älskar allra mest och väljer du studiespåret ingår också grundläggande högskolebehörighet i ditt program. Skolan har en mycket väl fungerande elevhälsa och bra studiestöd. Alla elever läser Ung Företagsamhet som ger bra kunskaper om man vill starta eget efter gymnasiet. Vårt stora nätverk hjälper dig hitta drömpraktikplatsen i Sverige eller utomlands.

Välkommen till en unik skola som ger dig möjligheten att jobba inom spännande framtidsbranscher!

SPORTFISKE – särskild variant (sändning: 13:30, 18:00 och 19:00)

Utbildningen för dig som älskar att fiska! På schemat finns bl.a. fiske- och vattenvård, naturguidning, företagande och biologi. I utbildningen ingår flera utbildningsresor till bl.a. Norge och Mörrum.

https://www.forshagaakademin.se/sportfiskegymnasiet/

HUNDSPORT – NB Djurvård (Sändning: 14:00, 18:30 och 19:30)

Utbildningen där du får lära dig allt om hundar! På schemat finns bl.a. hundträning, hundsport, djursjukvård, friskvård och etologi. Vi jobbar mycket praktiskt och självklart får du ha med din hund till skolan.

https://www.forshagaakademin.se/hundsportgymnasiet/

VILTVÅRD – NB Naturturism (Sändning: 14:15, 18:45 och 19:45)

På Viltvård får du lära dig jakten som yrke! På schemat finns bl.a. skytte, motor- och röjsåg, styckning och utomhusmatlagning. Du tar jägarexamen och jagar olika slags vilt som älg, rådjur, hare och fågel.

https://www.forshagaakademin.se/viltvardsgymnasiet/

ÄVENTYRSTURISM – NB Naturturism (sändning: 13:45, 18:15 och 19:15)

Utbildningen maxad med action! På schemat finns bl.a. äventyrssporter, ledarskaps- och aktivitetskurser och guidning. Följande certifikat ingår: skidlärare steg 1, klätterkort, förarbevis för snöskoter och paddelpass.

https://www.forshagaakademin.se/aventyrsturism/

NATURGUIDE & VILDMARKSKOCK – NB Naturturism (sändning tillsammans med Äventyrsturism: 13:45, 18:15 och 19:15)

Utbildningen för dig som älskar friluftsliv, jakt och fiske! På schemat finns bl.a. matlagning, naturguidning, äventyrsaktiviteter, tillagningsmetoder i fält och grundläggande jakt- och sportfiskemetoder.

https://www.forshagaakademin.se/naturguide-och-vildmarkskock/

Telefon: 010 1516200

E-post: info@forshagaakademin.se

Adress: ForshagaAkademinAB
Industrileden 5B
667 32 Forshaga

Webbsida: www.forshagaakademin.se

Sociala medier: Vi finns på Facebook, Instagram, Youtube, TikTok och Snapchat!