NTI Gymnasiet

NTI Gymnasiet

VÅR UNDERVISNING ÄR FRAMTIDEN

Vår ambition är att vara det ledande gymnasiet i Värmland inom TECH, SCIENCE och IT. NTI Gymnasiet Karlstad är därför alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning. Men vi är mer än bara ett gymnasieval – vår undervisning är framtiden! Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och vårt pedagogiska arbetssätt matchar de krav och förväntningar på kompetens som högskola och näringsliv ställer. Därför är ny teknik öppen och tillgänglig för alla elever. Hos oss finns ett Makerspace, esportsal och VR-labb som ständigt utvecklas. Nytt för läsåret 2021 är utökning av lokaler i anslutning till vårt 10-års jubileum. I kombination med den tekniska utvecklingen har vi valt att lägga stort fokus på en familjär atmosfär. Allt detta 750 meter från centralstationen.

NTI IT

El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fokus på nätverkskurser i en virituell miljö samt service och bemötande. Detta gör att du blir väl förberedd när inför praktiken (APL) på 15 veckor – och mycket attraktiv för nätverksbranschen efter avklarad examen.

NTI DESIGN

Estetiska programmet med inriktning estetik och media. Är du intresserad av media, kommunikation och IT i digitala miljöer – som hur webbsidor är utformade och hur man bäst når ut till önskad målgrupp? Då är NTI det självklara valet. Du får lära dig hur media och samhälle fungerar tillsammans och påverkar varandra och hur du skapar mediaproduktioner som exempelvis film och webbsidor.

NTI MUSIK

Estetiska programmet med inriktning musik ger dig möjlighet till en framtida karriär som bl.a. ljudtekniker, musikproducent eller t.ex. musiker. Du lär dig använda datorn som huvudinstrument och att mixa och mastra musik med datorn som verktyg. Du utvecklar naturligtvis även ditt eget skapande! Programmet ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet.

NTI TEKNIK

Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger en bred behörighet till vidare studier. Programmet är perfekt för dig som gillar programmering, matematik och fysik, men efter avslutad utbildning kommer du att ha bred behörighet till vidare studier samt ha goda kunskaper för att söka spännande jobb inom teknikbranschen.

Telefon, Expedition: 054 – 14 62 42

E-post: karlstad@ntig.se

Adress: Orrholmsgatan 4

Webbsida: www.ntigymnasiet.se/karlstad/

Sociala medier:

https://www.instagram.com/ntikarlstad

https://www.facebook.com/ntikarlstad

www.youtube.com/channel/UCf7DmB9NKTJ86MOn4sPON3w