Lillerudsgymnasiet

Lillerudsgymnasiet Logotyp Lillerudsgymnasiet

Lillerudsgymnasiet är ett naturbruksgymnasium strax väster om Karlstad. Under läsåret 20/21 läser cirka 225 elever på skolan, varav cirka 75 % bor på något av skolans 11 elevhem. 

Du väljer mellan inriktningarna: Djurvård, lantbruk, naturvetenskap, hästhållning eller NIU (nationell idrottsutbildning). På Lillerud blandar vi teori och praktik och för den praktiska undervisningen har vi en stor anläggning med ett eget lantbruk, maskiner, djurstallar, ridhus, travstall, smådjurshus, hunddagis och veterinärmottagning.

Du får både en yrkesutgång och möjlighet att läsa särskild behörighet för vidare studier. Det här gäller för alla våra inriktningar.

Vi utbildar yrkeskunniga människor för en hållbar framtid!

Djurvård

Lilleruds djurvårdsutbildning riktar sig till dig som har ett stort djurintresse och vill lära dig mer om sällskapsdjur. Du kan bli examinerad djurvårdare och kan du jobba med hundar, kaniner, fåglar och reptiler.

Lantbruk

Lant är för dig som vill arbeta inom Sveriges viktigaste näring med lantbruksdjur (kor, grisar, får), maskiner, växter, mat och miljö. Du varvar teori med praktik och är också med och sköter skolans jordbruk.

Naturvetenskap

Naturvetenskap väljer du som vill sikta mot högre studier inom naturvetenskaplig inriktning till exempel veterinär, agronom eller ingenjör. Lilleruds naturvetare specialiserar sig mot häst, djurvård eller lantbruk.

Hästhållning

Hästinriktningen är för dig som älskar hästar och vill arbeta inom den ständigt växande hästnäringen. Här kan du utbilda dig till hästskötare med inriktning ridning eller trav.

NIU – Nationell idrottsutbildning – Ridsport

Vänder sig till dig som vill kombinera träning och tävling med studier. Du kan välja mellan hoppning och dressyr och du tränar tre gånger per vecka.

Telefon: Växel 054-85 08 00
E-post: info@lillerud.se
Adress: Lillerud, 664 94 Lillerud
Webbsida: www.lillerud.se

Sociala medier

Facebook

Instagram