Klara Gymnasium – Samhällvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Inriktning beteendevetenskap

Sedan 2001 har skolan erbjudit Samhällsvetenskapsprogrammet med ett mycket gott och ambitiöst studieklimat. Psykologiska experiment, testa och utmana samhällets oskrivna regler, granska människan som varelse och lära sig kommunicera på ett sätt som fångar uppmärksamheten är några av alla intressanta inslag i undervisningen.

Vi lär oss även mycket om samhället och omvärlden i den samhällsvetenskapliga delen av utbildningen, bland annat genom sociala projekt både utomlands och på hemmaplan.

Kontakt
Rektor

Katarina Aafloen
katarina.aafloen@klaragymnasium.se
054 – 17 74 40

Adress

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 Karlstad
Telefonnummer
054 – 17 74 40

Mona

Mona

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE. Jag har valt Samhällsprogrammet eftersom jag verkligen gillar samhällskunskap. Det är kul att läsa ett program som ger mig bred kunskap och god möjlighet att gå vidare inom många olika områden när jag kommer till högskolan eller universitetet.

LITEN SKOLA MED STOR GEMENSKAP. Alla är snälla här och jag hittade vänner redan första dagen, det är bra stämning och kul att komma till skolan. Det finns gott om plats här och det är bra att det finns olåsta grupprum om man vill sitta avskilt och plugga. Klara Karlstad är en rätt så liten skola, därför får man bra kontakt med varandra. Jag trivs jättebra här och det känns som hemma när man kommer hit, det är en bra stämning i korridorerna.

KOMMUNIKATION OCH PSYKOLOGI. På samhällsprogrammet läser vi psykologi och kommunikation, bland annat. Det är verkligen ämnen som intresserar mig, en naturlig del av programmet och kopplat till samhället vi lever i.

LÄRARE SOM BRYR SIG. När man går på KLARA hör man alltid positiva ord. Man får det från lärarna och vi har god relation med specialpedagogen och kuratorn. De visar att de finns närvarande och det känns tryggt. Våra lärare är hjälpsamma och jag känner aldrig att jag inte vågar fråga. Lärarna förklarar på ett bra sätt och eftersom vi har små grupper så har de möjlighet att repetera flera gånger. Dessutom har vi har rätt långa lektioner så vi har gott om tid på oss att få saker gjort under lektionerna. Dessutom har vi extra stöd på tisdagar när vi har två pass att välja på och få ännu mer stöd i alla ämnen.

ATT PLUGGA PÅ KLARA KARLSTAD. Vi får aldrig läxor, det vi ska göra måste vi hinna med på lektionerna. Men man måste plugga hårt, det är gymnasiet så det ingår. Om det är prov kan man ta med sig hem och plugga extra. Maten är bra här också, här finns flera alternativ och något för alla plus ett bra café med bra priser.

Bilder
Bild på böcker

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2022 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.