Klara Gymnasium – Teknikprogrammet

Teknikprogrammet

Inriktning informations- och medieteknik

Vårt Teknikprogram ger en bred behörighet för kommande universitetsstudier. Du får bland annat möjlighet att söka olika ingenjörsprogram och andra program på de mest attraktiva högskolorna som Chalmers och KTH. Utöver fokus på matematik, fysik och kemi så innebär programmet att du ges möjlighet att utveckla dina kunskaper inom programmering och design. Exempelvis genom att utveckla spelproduktioner tillsammans med våra samarbetspartners inom företagsvärlden, som deltar i utbildningen genom ett antal spelutvecklingsprojekt.

Inriktning Teknikveten​skap

På inriktningen teknikvetenskap hos oss får du studera teknik och teknisk utveckling samt teknikens roll i samhället. Du läser fysik och matematik till samma nivå som på naturprogrammet, men här läser du även fördjupningskurser inom teknik. Inriktningen ger dig kunskap i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Kreativt tänkande och entreprenörskap i kombination med teknisk kunnande genomsyrar utbildningen för att du ska ges förutsättningar för att vara med och forma en hållbar framtid.

Kontakt
Rektor

Katarina Aafloen
katarina.aafloen@klaragymnasium.se
054 – 17 74 40

Adress

Klara Teoretiska Gymnasium Karlstad
Kasernhöjden 9
653 39 Karlstad
Telefonnummer
054 – 17 74 40

Arvid

Arvid

HÖGSKOLEFÖRBEREDANDE. Man får en bra och bred bild av hur man kan skapa utifrån sina egna förutsättningar här på teknikprogrammet. När man har läst teknikprogrammet hos oss kan man till exempel söka ingenjörsutbildning eller utbilda sig till IT-tekniker eller gå vidare inom programmering och IT-design. 

LITEN SKOLA MED STOR GEMENSKAP. Det har inte gått en enda dag här utan att jag har skrattat faktiskt. Både på lektionerna och under dagen på rasterna. Man blir glad av att gå här och det är bra att det inte är stora grupper. Det betyder att lärarna kan gå igenom saker med varje elev enskilt om det behövs.

SPELDESIGN. På teknikprogrammet får vi lära oss så kallad CAD-design som används inom spelindustrin. Man behöver mycket hjälp för att lära sig alla funktioner men vi får jättebra stöd av våra lärare. Dessutom har vi högtekniska datorer eftersom vi måste använda många olika program inom vår utbildning. 

LÄRARE SOM BRYR SIG. Vi har lärt känna våra lärare extremt bra och har en bra relation med dem. De är tydliga med vad de vill att vi ska lära oss och det är lättare att förstå också när man har ett bra förhållande till lärarna. Det finns bra stöd och lärarna är flexibla och kan anpassa efter våra behov. Specialpedagogen och kuratorn har bra närvaro bland eleverna också, jag vet var jag ska vända mig om jag behöver prata med någon. 

ATT PLUGGA PÅ KLARA KARLSTAD. Dagarna känns rätt packade för vi har korta raster, men vi börjar senare och slutar tidigt. Om man har en dålig dag och behöver ta en liten paus kan det vara tufft, men på lektionerna så har vi en bensträckare ibland och kan fylla upp batterierna. Jag tycker inte att skolan är en plats att sova, och hemma är inte en plats att studera. Men vi har inga läxor så jag har mycket fritid. Dessutom utnyttjar jag tisdagar där jag kan studera extra. Det funkar bra. Maten här är jättebra också.

Bilder
Bild på VR-headset

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.