Praktiska – El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

På El och energi blir ditt intresse ditt jobb. Programmet passar dig som är teknisk, gillar elektronik, siffror och att vara serviceinriktad. Du får bland annat lära dig att installera och sköta el-, energi- och vattensystem. Säkerheten är en viktig del i utbildningen, därför får du också läsa arbetsmiljöfrågor om hur du skyddar dig på jobbet och undviker skador.

Hos oss kan du säkra framtiden som elektriker genom att välja inriktningen Ellteknik. Oavsett om du vill bli ledningsmontör, industrielektriker, serviceelektriker eller vill arbeta med större projekt och installering av olika säkerhetssystem, så får du praktisk erfarenhet och kunskap på utbildningen. Branschen är ständigt i behov av nya tekniska metoder och du får möjligheten att vara med och lära dig bygga framtidens elektriska lösningar.

Här kan du se vår film om El- och energiprogrammet

Kontakt
Rektor

Tobias Ejdeholm
054 – 69 19 74
tobias.ejdeholm@praktiska.se

Bitr. rektor

Anna Nordendahl
054 – 69 19 71
anna.nordendahl@praktiska.se

Studie- och yrkesvägledare

Sofia Gustafsson
054 – 69 19 73
sofia.gustafsson@praktiska.se

Bilder

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2022 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.