Mediacreator

Mediacreator

På estetiska programmet får du en högskoleförberedande examen och samtidigt utvecklar du dina kunskaper inom media. De som går utbildningen uppskattar att teoretiska lektioner varvas med praktiska där de själva får skapa och producera. Vi har professionella lokaler och teknik: Tv-studio med trekamerasystem, ljus- och bildkontroll, analogt fotolabb, fotostudio, radiostudio, flera filmredigeringsrum och lektionssalar med stora dataskärmar som förenklar arbeten med layout och bild.

Du får en kraftfull Mac med professionella program som är anpassade efter branschens krav. Du kommer att få jobba i större projekt både inom och utanför skolans väggar. Vi jobbar bland annat med direktsänd webb-tv, skapar trycksaker åt externa beställare och många upplever att det är lättare att prestera när dagarna innehåller varierande arbetssätt.

Kontakt
Adress

Sävegatan 7

Telefon

054 – 540 18 00

E-post

sundsta-alvkullegymnasiet@karlstad.se

Dexter som går estetprogrammet med inriktning media

Dexter Malmström, mediacreator

Kan du berätta lite vad ni läser på estetprogrammeMediacreator? 

Förutom basämnena Ma, Eng, Sve, Hi, Idrott osv läser vi mediaämnen till exempel medieproduktion. Där arbetar vi praktiskt med foto och film, vi lär oss grafisk kommunikation och digitalt skapande. Vi arbetar kreativt och lär oss lite om animation. Vi arbetar även med textkommunikation.  

Vad är det bästa med att gå Estet/inriktning media? 

Samtidigt som man får en högskoleförberedande grundutbildning får man möjlighet att arbeta inom det estetiska området, en praktisk utbildning inom mediakursernabl a får vi prova på olika uttrycksformer i kursen Estetisk kommunikation, vilket jag tycker är roligt. 

Finns det möjlighet att få extra stöd på skolan? 

Ja, det finns schemalagd tid i Sve, Ma och Eng där man kan få hjälp. Vi har en specialpedagog på skolan som kan hjälpa till med struktur och planering. 

Får man en egen dator? 

Yes, på media får eleverna en Mac book air dator som bättre hanterar de program vi använder på media bättre. 

Hur mycket tid lägger du på skolarbete och läxor på din fritid? 

Det varierar men ungefär 3 timmar per vecka. 

Hur ser en vanlig dag i skolan ut? 

De flesta dagar börjar vi klockan 8.30. Vi börjar ofta med basämnen och avrundar dagen i något praktiskt-estetiskt ämne där lektionstiden ofta är lite längre cirka 2-3 timmar. 

Vad har du för planer när du är färdig med din utbildning? 

Har inga färdiga planer ännu, jag går ett högskoleförberedande program och det finns många möjligheter att läsa något mediainriktat program på universitet. 

Vet du vilka utbildningar man kan söka när man är färdig? 

Beror lite på vilka val man, men det finns ett brett utbud för att läsa vidare. 

Kan man läsa kurser som ger meritpoäng? 

Det finns kurser som modernt språk, ma2b, ma3b och Eng 7. 

Gör man antagningsprov för att söka in? 

På media gör man inget antagningsprov utan söker enbart på betygen från år 9. 

Finns det en elevhälsa på er skola/program? 

Det finns elevhälsoteam för varje program där det finns studievägledare, kurator, specialpedagog, speciallärare och skolsköterska. 

Hur är skolmaten? 

I den nya skolan finns nu 3 olika rätter att välja mellan, utbudet blir större, man kan välja vad man känner för. Generellt tycker jag att maten smakar bra, det finns ett stort salladsutbud så man kan följa kostcirkeln.

Är det kul på din skola/ditt program? 

Nu när det är en enhetlig skola träffar man på mycket folk, sina vänner och man möter även nya bekantskaper. Vi har en elevkår som skapar bra aktiviteter och förenar klasser. Man träffar på många olika spännande personligheter. 

Varför ska jag välja din Estet media? 

Man får en högskoleförberedande utbildning samtidigt som man får praktiska mediaämnen. Du behöver inte vara mediaexpert när du börjar men du utvecklas och lär dig mycket under dina tre år. Träffar nya intressanta, fina människor. 

Om Gymnasieforum

Gymnasieforum 2023 är en lösning där kommunala och privata gymnasieskolor från Karlstad och Forshaga är samlade på ett och samma ställe. En enkel väg för dig som elev att kunna besöka alla skolor, både digitalt och fysiskt – allt för att underlätta ditt gymnasieval.